search

Ce declaratii fiscale trebuie depuse in luna ianuarie 2019?

ANAF a publicat calendarul cu obligatiile fiscale ale lunii ianuarie 2019. Iata ce declaratiile fiscale trebuie depuse in aceasta luna si care sunte termenele limita!

Calendar fiscal pe luna ianuarie 2019



Joi, 3 ianuarie

- Formularul 394: declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc.; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art.322 din Legea nr.227/2015).


Miercuri, 9 ianuarie    

 - Formularul 092: declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania.


Joi, 10 ianuarie

- Depunerea declaratiilor:

- 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica - Formularul 010 > sau
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
- 020 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal - Formularul 020 > sau
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
- 070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - Formularul 070 > sau
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.


 - Formularul 087: notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori.


Luni, 21 ianuarie   

­ - Formularul 089: declaratia pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art.331 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal.


Vineri, 25 ianuarie

 - Formularul 094: declaratia privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent.

 - Formularul 100: declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat.

- lunar - contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- impozit pe venitul persoanelor fizice: impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobanzi, impozit pe veniturile din premii, impozit pe veniturile din jocuri de noroc, impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole, impozit pe veniturile din alte surse, datorat de persoanele fizice;
- impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti;
- taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc;
- alte obligatii de plata lunare prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.1.
- trimestrial - contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual;
- impozit pe veniturile microintreprinderilor;
- redevente miniere si petroliere;
- impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit titlului II din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare;
- impozit pe veniturile obtinute de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit Legii nr.170/2016;
- impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit titlului III din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare;
- alte obligatii de plata trimestriale prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.2.
- alte termene - contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- pentru platile anticipate aferente trimestrului IV, in cazul contribuabililor care declara si platesc impozit pe profit anual;
- in cazul impozitului pe profit datorat de contribuabilii care au optat pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic;
- alte obligatii de plata prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.3.

 - Formularul 112: declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

 - Formularul 208: declaratia informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, aferente semestrului precedent.

 - Formularul 224: declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfsoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru luna precedenta.

 - Formularul 300: decontul de taxa pe valoarea adaugata.

 - Formularul 301: decontul special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta.

 - Formularul 307: declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata.

 - Formularul 311: declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

 - Formularul 390 VIES: declaratia recapitulativa privind livrarile/ achizitiile/ prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta.

 - Formularul 097: notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare.

 - Formularul 107: declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private.


Miercuri, 30 ianuarie

 - Formularul 394: declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national ferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc. ; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art.322 din Legea nr.227/2015).


Joi, 31 ianuarie

 - Formularul 012: notificare privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.

 - Formularul 205: declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa veniturile din jocuri de noroc si castigurile/pierderile realizate din investitii, pe beneficiari de venit pentru anul precedent.

- Formularul 207: declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezident.



Sursa: ANAF

Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice